Het is inmiddels een jaar geleden dat ik geopereerd ben aan mijn cavernoom in mijn ruggenmerg.

Het heeft 6 maanden geduurd voordat ik weer volledig aan het werk was.

Mijn rug, waar ik geopereerd ben, is een zwak punt voor mijn gevoel. Als ik op stoelen zit waar de rand op die plek zit, dan doet dit mij pijn. Ook voel ik die spieren soms nog, terwijl dat ik ze nog nooit eerder in m’n leven heb gevoeld. Ik train ze ook niet meer met oefeningen dus ik heb er deels ook schuld aan denk ik.

Daarnaast heb ik meer last van mijn onderrug dan voorheen. Het was altijd al een zwak punt maar ik heb er nu bijna elke dag last van. Ik doe nu om de dag oefeningen om mijn rugspieren soepel te maken en daardoor voel ik me niet meer helemaal kreupel maar het valt op dat ik er nu eigenlijk niet meer vanaf kom zonder oefeningen.

Het gevoel in mijn endeldarm is grotendeels weer terug gelukkig. Maar mijn schaamstreek aan de linkerkant en mijn linker bil zijn nog steeds doof.

Het gevoel in mijn voeten is wel veranderd. Ik heb een paar dagen overgevoeligheid in mijn rechter grote teen gehad, alsof er een blaar op zat. Het gevoel in mijn linkervoet is nu beter dan mijn rechter voet. Ook is het gevoel soms tintelend ipv doof. Mijn hakken zijn nog wel compleet doof.

De behandelende chirurg zei dat zenuwen wel anderhalf jaar nodig hebben om te herstellen. Dus hopelijk gebeurt er nog heel wat in het komende halfjaar.

Voor mijn gevoel ben ik redelijk blind de operatie in gegaan en dat is maar goed ook. Ik ben heel blij dat ik niet meer verlamd kan raken van de cavernoom en dat ik na zo’n ingrijpende operatie gewoon kan lopen en functioneren. Maar ik ben er niet ongeschonden uitgekomen en daar kan ik soms nog verdrietig om worden. Als ik nieuwe schoenen wil passen en ik voel niet hoe de schoenen zitten.. als ik bij de autogarage een leenauto mee krijg en ik de pedalen niet goed voel.. als ik op iets ga zitten wat geen stoel is dat ik mijn balans moet vinden..

Hopelijk to be continued met happy news dat mijn gevoel nog terugkomt.

Leave a Reply

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.