Bouvier – Voorkomende ziektes

Ik ben iemand die van honden houdt. Ik heb alleen echt ervaring met Bouviers en Teckels, maar ik lees in facebook groepen over andere rassen. Wat mij opvalt is dat ziektes bij rashonden helemaal niet zo duidelijk zijn, totdat je baasjes van hetzelfde ras op sociaal media bij elkaar zet en dan ineens kom je er achter hoeveel honden dezelfde klachten / ziektes hebben.

Ik kan mij 4 Bouviers herinneren, bij de eerste twee was ik nog te jong maar bij de laatste twee kan ik mij nog goed herinneren waar ze last van hadden. De ene hond had verschrikkelijk last van jeuk in haar oren, dat lag aan oormijt en dat de oren met al dat haar niet goed kunnen luchten. Daarnaast kreeg zij gigantische vetbulten die uiteindelijk haar beweging belemmerden en daarom weggehaald moesten worden. De andere hond kreeg lymfeklier kanker, met chemo hebben wij zijn leven nog een paar jaar kunnen verlengen maar op een gegeven moment kreeg hij bultjes en werd dementerend.

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.