Shar-Pei – Voorkomende ziektes

Ik ben iemand die van honden houdt. Ik heb alleen echt ervaring met Bouviers en Teckels, maar ik lees in facebook groepen over andere rassen. Wat mij opvalt is dat ziektes bij rashonden helemaal niet zo duidelijk zijn, totdat je baasjes van hetzelfde ras op sociaal media bij elkaar zet en dan ineens kom je er achter hoeveel honden dezelfde klachten / ziektes hebben.

Shar-pei’s kampen sowieso met de overdreven rimpels, bij puppies worden de rimpels boven de ogen vastgezet door een dierenarts. De huid is gevoelig, veel hebben last van allergieën, ook van vlooienallergie. Daarnaast komt Shar-Pei fever voor waar de hond terugkerende koorts en gezwollen hakken heeft en de nieren zwaar aangetast worden.

Iets wat niets met ziektes te maken heeft, maar wel met het uiterlijk is dat de honden verkeerd begrepen worden door andere honden. De stand van de oren en staart worden als agressief gezien waardoor ze vaak aangevallen worden door andere honden.

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.