Duitse Pinscher – Voorkomende ziektes

Ik ben iemand die van honden houdt. Ik heb alleen echt ervaring met Bouviers en Teckels, maar ik lees in facebook groepen over andere rassen. Wat mij opvalt is dat ziektes bij rashonden helemaal niet zo duidelijk zijn, totdat je baasjes van hetzelfde ras op sociaal media bij elkaar zet en dan ineens kom je er achter hoeveel honden dezelfde klachten / ziektes hebben.

Over de Duitse Pinscher (en dus niet de Dwerg Pinscher) heb ik gehoord dat de huid op de oorpunten heel dun is waardoor er telkens open wonden op de oorpunten zitten. Door het puntje van de oren er af te laten halen door een dierenarts schijnt het op te lossen te zijn.

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.