Antiklit Gliss Kur – Lang, krullend en onhandelbaar haar

Op het gegeven moment begon ik krullen te krijgen en wist niet wat ik ermee aanmoest. Ik had altijd pluizend haar, want ik werd wakker en moest het gevecht aan gaan met mijn haar en een borstel.

Oplossing?

Antiklit spray.. Wat een uitkomst! Ik gebruik eigenlijk altijd die van Gliss Kur en koop het altijd bij OP=OP want dan heb je 3 voor 10 euro.

Deze spray kun je op nat en droog haar gebruiken, dus na het douchen kun je dit op je haar sprayen en het kammen/borstelen zal een stuk fijner zijn. Ook als je ’s ochtends wakker wordt en je haar moet gedaan worden kun je dit er op sprayen en kammen/borstelen. Ik gebruik het ook tegen pluizend haar door gewoon een keer over mijn haar te sprayen en dan de krullen er in te kneden.

 

Naast dit product heb ik nog meer producten die ik gebruik voor (of tegen) mijn krullen. Shampoo tegen droog en pluizend haar (meerdere merken zijn goed), cremespoeling (gebruik ik 3x per week), mouse voor krullen en ik ga 1x in de 3 maanden naar de kapper want gespleten punten helpen echt niet.

Murder on the Orient Express

Deze film was anders dan dat ik had verwacht. De detective in de trein is Poirot. Uiteindelijk wel een vermakelijke film, maar aangezien je na de film de clue kent is een tweede keer deze film kijken niet meer nodig. Je weet immers wie het gedaan heeft.

Shannara reeksen

Mijn all-time-favorite fantasy boeken. Een hele eigen wereld, de verhalen spelen zich in andere tijden af met andere generaties van bepaalde families. Voor in de boeken is de kaart van de wereld te zien, er bestaan verschillende rassen in de wereld en elke reeks zit vol spanning en sensatie. (Niet vergelijken met de Shannara Chronicles, serie)

Shannara

 1. Het zwaard van Shannara
 2. De elfenstenen van Shannara
 3. Het wenslied van Shannara

Het Erfgoed van Shannara

 1. De nazaten van Shannara
 2. De druïde van Shannara
 3. De elfenkoningin van Shannara
 4. De wakers van Shannara

Inleiding op Shannara

 • De eerste koning van Shannara

De Reis van de Jerle Shannara

 1. De heks van Shannara
 2. De kolos van Shannara
 3. De schaduw van Shannara

De Hoge Druïde van Shannara

 1. Jarka Ruus
 2. Tanequil
 3. Straken

De Geboorte van Shannara

 1. Kinderen van Armageddon
 2. De elfen van Cintra
 3. Vluchtelingen van Shannara

Eragon reeks

Om maar gelijk over de film te beginnen, die was niet zo goed en heel wat details uit de boeken waren aangepast in de films. Nog steeds een vermakelijke film hoor, maar het verhaal wordt niet goed uitgelegd.

De boeken daarentegen van Eragon (Eragon, Oudste, Brisingr en Erfenis) zijn echt hele goede fantasy boeken. Je begint met weinig kennis van de wereld waar dit zich afspeelt en je groeit met het karakter mee. Ik heb de boeken meerdere keren gelezen en zal dat nog vaker doen met veel plezier.

The Hobbit

Dit boek komt natuurlijk vóór de Lord of the Rings reeks en is ook een heel goed boek. Ik vindt dit boek eigenlijk gewoon bij Lord of the Rings horen, maar aangezien de films die zijn uitgebracht noem ik hem maar even apart. Ook dit boek bevat een kaart voorin en alles is gedetailleerd beschreven. Heel goed boek en zeker beter dan de films.

Lord of the Rings Trilogy

Dit vind ik geweldige boeken, heb ze ook meerdere keren gelezen. Er staat in kaart voor in de boeken zodat je tijdens het verhaal kunt opzoeken waar ze zich bevinden. De hele wereld Middle Earth wordt tot in detail beschreven (wat door sommige mensen als vervelend wordt ervaren omdat het wel erg veel details zijn), het zelfde geldt met alles waar over verteld wordt in de boeken. Gewoon heerlijke verhalen die je meenemen op de spannende reis van de Fellowship. De films zijn gaaf, de boeken zijn nog beter!

The Hobbit Extended Editions Trilogy

Dit zijn zeer vermakelijke films, maar wat jammer dat het niet dezelfde kwaliteit heeft als Lord of the Rings. Meeste orcs zijn CGI, bijna alles wat de dwergen doen is CGI, alles en iedereen flipperdiflopt. Zo zonde! Daarnaast is er natuurlijk het feit dat The Hobbit 1 boek is en toch 3 films zijn gemaakt.. De draak ziet er gaaf uit en the making off met Benedict Cumberbatch zou je ook een keer moeten zien.