Telefoonhouder voor Opel Corsa

Wij hebben gisteren de telefoonhouder zelf ingebouwd en het was super makkelijk. Iedereen kan dit doen en het scheelt hoge inbouwkosten bij een garage. De houder is geschikt voor smartphones met hoes er omheen. Ook een dikke hoes van 2 cm past er in.

Via pdaplus.nl besteld (zie link hieronder). De levering was prima. De schroeven werden er bij geleverd en je kunt ze gewoon door het plaatje heen draaien, dus ook geen boormachine nodig of iets dergelijks.

https://www.pdaplus.nl/brodit-proclip-853967-opel-corsa-2007-angled-mount-high-not-for-cars-with-navigation-or-large-display.html

Gmail notifications stopped (Nokia 8)

Gmail notifications have always worked on my Nokia 8 until three days ago. It took me a day to figure it out, but the battery optimisation was doing it. How to fix?

Go to:
Settings > Apps and notifications > Special app-access > Battery Optimisation

In the drop down (I think default it says ‘Not optimised’) choose All Apps. Select Gmail and choose No optimisating.

This worked for me 馃榾

I was wrong. But I did find out what it was in the end;

   Settings > Manage labels > Primair (check Labelalerts)
   Settings > Manage labels > Social (check Labelalerts)
   Settings > Manage labels > Promotions (check Labelalerts)
   Settings > Manage labels > Updates(check Labelalerts)

Cavernoom in ruggenmerg

Het begon een paar jaar geleden. Ik bukte mij voorover om de teckel van mijn ouders te aaien. Toen ik ging staan voelde ik in beide benen tintelingen. Het gevoel dat je krijgt na dat je ledemaat ‘in slaap gevallen is’ en je weer in beweging komt, dat prikkende gevoel. Ik heb het heel lang als gevoelloosheid beschreven totdat de fysiotherapeut met een prikkend lopertje over mijn huid heen ging, dit voel ik weldegelijk. Ik ben toen naar de huisarts gegaan en daar kreeg ik de vraag terug: Wat wil je dat ik daaraan ga doen? Het werd niet serieus genomen en ik heb het jaren zo gelaten.

Twee jaar geleden begon ik ineens pijn in mijn zij te krijgen. De huisarts controleerde op gordelroos en spieren, er was niks aan te zien. Toen realiseerde ik mij ineens dat het jeuk was in plaats van pijn. Mijn bloed is afgenomen om functionering van mijn organen te controleren. Dat was allemaal prima. Ik heb nog allergie pillen geprobeerd en zalf tegen schimmels. Dat werkte ook allemaal niet. Tot slot zou er misschien nog een biopt genomen moeten worden omdat de huid verkleurd is (door jeuk ga je krabben waardoor de huid verkleurt..).

Na de fysio poging kreeg ik de doorverwijzing naar het ziekenhuis, afdeling neurologie. Ik moest een MRI laten maken, zie mijn ervaringen daarmee in een andere post. Daar kwam uit dat er iets in mijn ruggenmerg zit wat er niet hoort. Ik moest nog een keer in de MRI zodat er betere beelden van gemaakt konden worden en er moesten beelden gemaakt worden van mijn hersenen. Uiteindelijke conclusie: een Cavernoom in mijn ruggenmerg.

De neuroloog deed het af als iets kleins. Het kwam wel vaker voor. Zijn voorstel was om jaarlijks een scan te gaan maken om het in de gaten te houden 贸f een doorverwijzing naar een second opinion. Gelukkig was mijn vriend mee die zei dat dat nooit kwaad kon, anders was ik meegegaan in het joviale gedrag van deze neuroloog.

Een paar weken later kreeg ik de uitnodiging van het UMCG van de afdeling neurochirurgie. Na het gesprek daar, ben ik in het eerste ziekenhuis weer in de MRI geweest. De uitslag was: het Cavernoom zit aan de achterkant. Dit is wenselijk want hierdoor is het operabel. Als het aan de voorkant had gezeten zou tijdens de operatie door de onaangetaste kant van het ruggenmerg heen gegaan moeten worden om er bij te komen. Met grote kans meer schade aan te richten. Maar de vaten kluwen ligt aan de goede kant. Toch is het advies om af te wachten. Het kenmerk van een Cavernoom is dat er kleine bloedingen kunnen plaatsvinden waardoor de omvang groeit. Op de scan is een zwarte rand om de kluwen te zien, dit is roest wat overblijft van de bloeding. De kluwen zou idealiter aan de rand van het ruggenmerg moeten bevinden. Zodat tijdens de operatie alleen het vlies opengemaakt moet worden en dat ze dan direct bij het Cavernoom zijn. Op de MRI scans was te zien dat de vaten kluwen nog niet tegen de rand aanligt. Met de neurochirurg is afgesproken dat met een half jaar nieuwe scans gemaakt zouden worden bij het UMCG zelf. Als mijn symptomen veranderden dan zou ik bellen.

De jeuk symptomen kunnen gelinkt worden aan het Cavernoom. Jeuk is een vorm van pijn signalen en aangezien de kluwen ruimte inneemt in het ruggenmerg en dus signalen kan verstoren, kan het hierdoor komen. De symptomen die nu aanwezig zijn kunnen na de operatie blijven, dus dat het nu al blijvende schade is. Dit zou kunnen. Het zelfde geldt voor de tintelingen, het dove gevoel en de pijnen.

Twee maanden later kreeg ik opeens een extreme pijn in mijn rechter bovenbeen waar ik bijna van flauw viel. Ik zat op de bank, had net mijn schoenen aangedaan en op het moment dat ik opstond schoot de pijn er in. Het heeft een kwartier aangehouden en dagen er na had ik nog na-pijn. Voor mijn gevoel werden de tintelingen, verdoofde gevoel en pijnen erger. Ik heb contact opgenomen met het UMCG. Het was niet zo te zeggen of dit in direct verband stond met het Cavernoom, maar om het zeker te weten hebben we weer een MRI scan laten maken.

De uitslag van nieuwe scans: er is niet zichtbaar iets veranderd, maar het was nu wel goed zichtbaar dat het Cavernoom aan de rand van het ruggenmerg bevindt. Het advies van de neurochirurg, en het team waarmee de scans besproken waren, is om nu te gaan opereren. Ik kreeg uitleg over de operatie; De operatie duurt ongeveer 3 uur. De operatie zal door twee chirurgen uitgevoerd worden. Tijdens het opereren houden ze de zenuw-activiteit boven en onder het Cavernoom in de gaten zodat mocht het signaal naar de benen veranderen, dat de chirurgen dit kunnen zien. Als dit gebeurt kan het zijn dat de operatie gestaakt wordt, dat de vaten kluwen blijft zitten, omdat de gevolgen van de operatie te groot zijn. 7 dagen in het ziekenhuis, waarvan 1 dag voor de operatie en daarna 3 dagen bedrust. De overige dagen zijn gereserveerd voor als het nodig is. Als ik het ziekenhuis zal verlaten zal ik lopend er uit gaan. De operatie zal binnen 6 weken plaatsvinden. Na deze informatie zijn we direct bij de anesthesist langs geweest. En nu is het wachten op de uitnodiging.

Cartridge kopen voor HP Deskjet 2600 series

Deze printer heeft een zwarte en tri-color cartridge. Gelukkig kon ik vandaag, d.d. 11-02-19, deze gewoon bij de Primera kopen. Super handig en lekker dichtbij voor mij.

De printer moet aanstaan als je de cartridge wil vervangen. Open het klepje en de cartridges schuiven naar het midden. Na de nieuwe erin te hebben gedaan en het klepje weer dicht te hebben gedrukt, drukt de printer een pagina af die je daarna op de glasplaat moet leggen. Druk op kleur of zwart kopi毛ren en na wat gepruttel is de printer klaar voor gebruik.

Kleine auto voor lange mensen (2m+)

*Update (29-07-19): We hebben een auto gekocht, zie laatste paragraaf.


*Update (30-3-19): We hebben nieuwe auto’s gepast met de gedachte misschien private lease te gaan doen.


*Update (11-2-19): We hebben weer wat auto’s gepast dus deze heb ik aan de onderste lijst toegevoegd.

Mensen met een gemiddelde lengte zullen in alle auto’s achter het stuur passen. Voor lange mensen is het niet zo vanzelfsprekend dat ze comfortabel kunnen rijden. Voor extreem lange mensen is het misschien zelfs gevaarlijk in veel auto’s omdat remmen en gas geven ronduit onmogelijk voor hun is.

Ik had op internet gezocht naar auto’s voor lange mensen en op verschillende fora waren er wel topics over. Maar de mensen spreken elkaar ook tegen. De 茅茅n van 2+ meter past wel in een auto en de ander van 2+ meter juist helemaal weer niet. Ik weet dat alle lange mensen verschillen van bouw en verhoudingen, maar dat helpt de zoektocht naar informatie over auto’s niet. Ik had een lijst gemaakt met alle gegevens die ik op internet kon vinden over ‘kleine’ auto’s en lange mensen:

Merk
Model
Lengte bron
Daihatsu
Sirion
1,86m
Cuore
2,04m
Volvo
460
740
Volkswagen
Polo
1,85m
Golf
1,94m
Up
1,96m
Fiat
Panda
1,96m
Grande Punto
2m+
Seat
Toledo
Arosa
Skoda
Citigo
2m+
Fabia
1,98m
Renault
Twingo
2m+
Captur
2,21m
Megane Grande Tour
Hyundai
Atos
Accent
1,94m
i30 Wagon
2,21m
Opel
Corsa
2m
Karl
Agila
Adam (rocks)
Astra
Vectra
Mitsubishi
Colt CZ5
2m
Citro毛n
C1
C4 Picasso
Toyota
Aygo
1,93m
Auris
Ford
Fiesta
Daewoo
Tacuma
Suzuki
Splash
Swift
2,21m
Peugeot
206
1,94m
Lancia
Ypsilon
Audi
RS Q3
80

Mijn vriend is een lange man van 2,02 meter. Naast het feit dat hij lang is, is hij ook breed gebouwd. Zijn lengte zit vooral in zijn benen. Heel veel auto’s past hij niet in omdat 贸f zijn knie毛n hoger zitten dan de onderkant van het stuur, 贸f zijn been zit oncomfortabel geklemd tussen het stuur en de middenconsole, 贸f bij een 4-deurs kijkt hij tegen de deurpost als hij naar links kijkt, 贸f zijn voet (schoenmaat 52) raakt tijdens gas geven tegelijkertijd ook de rem 贸f hij komt niet eens in de auto met de stoel op de achterste stand. Aangezien ik verwacht dat er meer mensen met hetzelfde probleem rondlopen schrijf ik dit verhaal.

Vandaag (d.d. 19-01-2019) zijn we gaan auto’s passen. We zijn op zoek naar een kleine auto (niet duur in de wegenbelasting en makkelijk te parkeren). In verband met een budget van maximaal 7.000 euro hebben we gekeken naar occasions (tweedehands auto’s). We hebben vandaag meerdere keren gehoord “U moet toch zeker in een .. passen”, mijn vriend heeft alle auto’s geprobeerd die geopperd werden (ook de grotere modellen waar we niet ge茂nteresseerd in zijn), waarna er met grote verbazing geconstateerd moest worden dat het inderdaad niet paste en zoiets hadden ze nog nooit meegemaakt.

Ik heb alles bijgehouden op papier zodat we terug kunnen kijken welke auto’s we al geprobeerd hebben en hoe de auto zit. Voor de rating gebruiken wij 1 tot 5 sterren. 1 ster betekent dat het echt niet past en onmogelijk is om in de auto te kunnen rijden. 5 sterren betekent dat mijn vriend daadwerkelijk in de auto zou kunnen rijden zonder problemen:

Merk
Model
Bouwjaar
Variant
Rating
Alfa Romeo
MiTo
2014
Driedeurs. Pedaalproblemen.
Audi
A4
2004
Citro毛n
C1
Fiat
500
2018
Fiat
Bravo
2009
鈽呪槄鈽呪槄鈽
Fiat
Panda
Fiat
Punto
2013
Pedaalproblemen.
鈽呪槄鈽
Fiat
Punto
2016
Vijfdeurs.
鈽呪槄鈽呪槄
Ford
C-Max
2007
鈽呪槄鈽呪槄
Ford
Fiesta
2011
Driedeurs.
鈽呪槄鈽
Ford
Fiesta
Vijfdeurs variant.
鈽呪槄鈽
Ford
Focus
2011
鈽呪槄
Ford
Ka
2011
鈽呪槄
Kia
Picanto
Vijfdeurs.
鈽呪槄
Kia
Picanto
Driedeurs.
鈽呪槄鈽
Kia
Venga
鈽呪槄
Mercedes
A
2008
Neigt naar 1 ster.
鈽呪槄
Mitsubishi
Spacestar
2003
Opel
Corsa
2006
鈽呪槄鈽呪槄
Opel
Karl
2018
Opel
Astra
2010
Pedaalproblemen.
鈽呪槄鈽呪槄
Opel
Zafira
2010
Peugeot
107
Renault
Twingo
2007
鈽呪槄
Renault
Sport
Renault
Clio
2011
Renault
Megane
2009
Seat
Altea
2009
Pedaalproblemen.
鈽呪槄鈽呪槄
Skoda
Citigo
2015
Vijfdeurs.
鈽呪槄
Skoda
Roomster
Smart
4
鈽呪槄
Suzuki
Splash
鈽呪槄
Toyota
Aygo
2010
Toyota
Yaris
2007
Volkswagen
Fox
2005
鈽呪槄鈽呪槄
Volkswagen
Golf
2003
鈽呪槄鈽呪槄
Volkswagen
CrossPolo
2007
鈽呪槄鈽
Volkswagen
Up
2015
Vierdeurs variant.
鈽呪槄鈽呪槄
Volkswagen
Polo
2010
Honda
Jazz
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄
Opel
Crossland X
In 2019 als nieuw bij dealer
Private lease: 279 5j (ANWB maart 2019 actie)
鈽呪槄鈽呪槄鈽
Opel
Karl Rocks
In 2019 als nieuw bij dealer
Private lease: 309 5j (Kamps Almelo)
鈽呪槄鈽
Opel
Astra
In 2019 als nieuw bij dealer
Hatchback & Stationwagen
鈽呪槄鈽呪槄
Opel
Corsa
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄鈽呪槄
Opel
Adam
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄鈽呪槄
Volkswagen
Golf
In 2019 als nieuw bij dealer
Vervelend hoekje bij deur tijdens uitstappen
鈽呪槄鈽呪槄
Volkswagen
Up
In 2019 als nieuw bij dealer
Zit net zoals de Skoda Citigo
鈽呪槄鈽
Volkswagen
Polo
In 2019 als nieuw bij dealer
Private lease: 330 4j, 378 2j (Huiskes Almelo)
鈽呪槄鈽呪槄(鈽)
Seat
Mii
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄鈽
Seat
Leon
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄鈽
Seat
Ibiza
In 2019 als nieuw bij dealer
Private lease: 390 2j (Huiskes Almelo)
鈽呪槄鈽
Skoda
Citigo
In 2019 als nieuw bij dealer
Zit net zoals de Volkswagen Up
鈽呪槄鈽
Fiat
500
In 2019 als nieuw bij dealer
Audi
A3 Sportback
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄鈽呪槄
Ford
Fiesta
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄鈽
Peugeot
208
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄
Peugeot
108
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄
Peugeot
2008
In 2019 als nieuw bij dealer
Toyota
Yaris
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄
Toyota
C-HR
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄
Toyota
Aygo
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄
Toyota
Corolla
In 2019 als nieuw bij dealer
CItro毛n
DS3
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄鈽
Citro毛n
C4 Cactus
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄鈽呪槄
Citro毛n
C3 Aircross
In 2019 als nieuw bij dealer
Private lease: 415 2j (Bennie Wilmink Almelo)
鈽呪槄鈽呪槄
Citro毛n
C3
In 2019 als nieuw bij dealer
鈽呪槄
Mitsubishi
Space star
In 2019 als nieuw bij dealer

Met pedaalproblemen bedoel ik dat mijn vriend problemen met gas- en rempedalen heeft, omdat zijn voeten te groot zijn en de pedalen te dicht naast elkaar staan. De kans is groot dat hij de rem en gas tegelijk intrapt en dat is levensgevaarlijk.

Welke auto hebben we uiteindelijk gekocht/geleased?

Een Opel Corsa uit 2012. Het stuur kan omhoog/naar beneden 茅n naar je toe/van je af. Door het stuur naar je toe te trekken ontstaat er ruimte voor de benen bij het stuur. Het middenconsole zit mooi naar achter zodat er naast het stuur ook genoeg ruimte voor het been zit. De stoel (zitvlak) kan met een hendel achterover kiepen, waardoor je lager zit en niet tegen het dak aan zit te kijken. De stoel kan ver naar achteren, enige nadeel is dat er eigenlijk niemand meer achter de bestuurder (mijn vriend) kan zitten. We zijn zeer tevreden met de upgrade van Volkswagen Fox naar Opel Corsa.

Notepad++ Plugins zonder Manager

XMLTools Plugin

Download van:聽https://sourceforge.net/projects/npp-plugins/files/XML%20Tools/ de juiste versie (start Notepad++ en druk op F1 om te zien of je 32 of 64 versie draait). Kopieer XMLTools.dll naar de map Plugins, je kunt daar een submap aanmaken en daar de dll in kopi毛ren als je dat wil. De inhoud van de map dependencies moet naar de hoofdmap gekopieerd worden waar notepad++.exe staat. Programma opnieuw opstarten en onder de tab Plugins is nu “XMLTools” te vinden.

Compare Plugin

Download van: https://github.com/pnedev/compare-plugin/releases/tag/v2.0.0 de juiste versie (start Notepad++ en druk op F1 om te zien of je 32 of 64 versie draait). Kopieer de inhoud van de zip letterlijk naar de Notepad++ Plugins map. Dus dll los in de plugins map en het mapje ComparePlugin met content ook in de plugins map. Programma opnieuw opstarten en onder de tab Plugins is nu “Compare” te vinden.

SoapUI en certificaten (root & client)

Als de webservice die je wil testen met SoapUI beveiligd is met SSL dan moet je wat instellingen aanpassen in SoapUI zodat je toegang krijgt tot de service. Zonder de certificaten kreeg ik de error iets met wsdl definities of definitions. Die error bleef zolang ik de certificaten niet goed geregeld had.

Oplossing:

Client certificaat in SoapUI bij settings en dan in de tab SSL en het vinkje over Client certificaten aan.

De server waar de webservice op draait moet ook goed ingeregeld zijn. IIS manager heeft bepaalde plekken die aandacht vereisen. Zelfde geldt voor MMC manager.

Users, rechten van die users, juiste certificaat hashes, SSL verwachten, HTTPS bindings, poorten.

Een hond adopteren, wie is de eigenaar?

Ik had interesse in een hond van een stichting die honden uit het buitenland redden. Mijn interesse verdween toen ik over de voorwaarden las op de website van deze stichting. Tot mijn ongenoegen zag ik dat de stichting ten alle tijden eigenaar zal zijn van de hond. Ik snap dat het een manier van indekken is, want zij voelen zich verantwoordelijk voor de hond. Maar ik wil als ‘baasje’ ook echt de eigenaar zijn van mijn hond. Het kan toch niet zo zijn dat ik een hond 10 jaar verzorg en nooit eigenaar zal zijn?

Ik heb wat op internet gezocht en blijkbaar zijn zulke adoptiecontracten of een bruikleenovereenkomst of een koopovereenkomst. Bij een bruikleenovereenkomst blijft het asiel, de stichting of herplaatsingsorganisatie de eigenaar van de hond. Ze kunnen voorwaarden in het contract zetten. Mocht de lener zich daar niet aan houden, dan kan het zijn dat de ‘eigenaar’ de hond kan terugeisen. Bij een koopovereenkomst koop je de hond, net als een product in de winkel. Na kopen ben je de rechtmatige eigenaar van de hond en de verkoper kan geen voorwaarden opleggen aan de koper (bron: Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren).

Bij de Rijdende Rechter is het ook een paar keer aan de orde gekomen. Maar de ene keer werd de stichting als eigenaar gezien, omdat de ‘lener’ alleen voor vervoer had betaald en dus niet de hond ‘gekocht’ had. Bij de ander was er wel betaald voor de hond en moest de herplaatsingsorganisatie de hond teruggeven aan de baas.

Lang niet alle dierenasielen, dierenstichtingen, herplaatsingsorganisaties en dierenopvangcentra hebben de door hun gehanteerde voorwaarden op hun website staan. Een paar bedrijven die ik heb gevonden die dat wel op hun website hebben staan zeggen bijvoorbeeld:

 • “Wij vragen aan de nieuwe baasjes een bijdrage in de onkostenvergoeding van 295 euro” en “de registratiechip (de hond is gechipt en de nieuwe baas hoeft deze alleen nog maar te laten registreren op zijn naam)” en tot slot “Stichting AAI zorgt voor goede nazorg en plaatst daarom al haar honden met een contract, waarin onder andere staat dat de hond eigendom blijft van de stichting, dat de hond niet mag worden verkocht of weggegeven (ook niet aan een asiel), dat er niet met de hond gefokt mag worden en dat het nieuwe baasje belooft goed voor de hond te zorgen.” (bron)
 • “Deze adoptieovereenkomst is gebaseerd op bruikleen. DIERENOPVANG KONINGEN blijft te allen tijde eigenaar en de adoptant heeft als bruiklener het recht het dier onder zijn hoede te nemen.” (bron)
 • Het volgende wordt als voorbeeld voor een adoptieovereenkomst aangedragen: “(Jouw naam)is te allen tijde en op alle plaatsen bevoegd toezicht uit te oefenen op de naleving van de onder 1. gestelde voorwaarden.” en “Bij niet-nakoming door bepaling dezer voorwaarden heeft het recht, het dier zonder vooraf gedane opzegging op te eisen, weg te halen en wederom onder zijn hoede te nemen, op welke plaats het dier zich op dat moment ook mag bevinden.” (bron)
 • “Wij spreken heel nadrukkelijk van adoptie omdat dieren altijd het 鈥渆igendom鈥 van onze stichting blijven. Dit doen we uitsluitend in het belang van het dier. Het gebeurt te vaak dat dieren na verloop van tijd niet bij hun baasjes kunnen blijven (allergie, verhuizing naar het buitenland, opname in verzorgings- of verpleegtehuis) . Dan willen we , ook na jaren, 鈥渙nze鈥 dieren zelf weer een goed huis kunnen bezorgen.” en “Daarom vragen wij bij plaatsing een minimale bijdrage als tegemoetkoming in de kosten.” (bron)
 • “Na het lezen van de plaatsingsvoorwaarden wordt een plaatsingsovereenkomst aangemaakt, waardoor het dier ook op uw naam komt te staan. Dit is een bruikleenovereenkomst waardoor het asiel altijd mede-eigenaar blijft.” (bron)
 • “Dierenzorg is wettelijk verplicht al haar asieldieren te voorzien van een microchip. Hiermee zetten we het dier op naam van ons asiel. Als het dier wegloopt of zoek raakt, weten wij zeker dat deze altijd weer bij ons terug zal komen als deze wordt gevonden.” en “Ook gebeurt het dat een dier dan in een ander asiel belandt, waar de medewerkers niets weten van de geschiedenis van het dier. Om die reden laten wij de dieren ook na plaatsing op onze naam staan.” (bron)