Hunter Halsband Neopreen Vario Plus

Super mooie halsband. Ik had voor de Standaard teckel van mijn ouders de maat 30 – 35 cm gekocht met dikte 2.0 cm. Een mooie brede band. Helaas is de halsband te klein en ik denk dat het komt door de aparte sluiting.

Hunter Halsband Neopreen Vario Plus (afbeelding van Zoobio.nl)

Zoals op bovenstaande afbeelding te zien is zit een extra stuk stof achter de kliksluiting met het metalen ring. De halsband kun je dicht doen door de andere kliksluiting door het gat van de ring te doen en dan kan je de sluiting dichtklikken.

Als ik de halsband meet in lengte, rekening houdend met dat het kliksysteem in elkaar klikt en dus niet helemaal mee gemeten moet worden, is de band inderdaad 35 cm max. Maar door het extra stukje stof (met de ring) aan het binnenkant wordt de omvang net iets kleiner. Zo jammer. Helaas hadden mijn ouders het kaartje er al afgeknipt voordat ze de halsband gingen passen.. Het is echt een mooie, degelijke halsband.

Brokken voor kleine honden met voedselallergie

Onze Torvi (dwergteckel van 6kg) krijgt last van jeuk van haar voer. In haar oksels, op haar voor- en achterpoten. Ik heb ervaring met de teckel van mijn ouders die allergisch is voor gluten en kip. Dus ik ben online op zoek gegaan naar brokken waar geen gluten (het liefst helemaal graanvrij) in zitten en het liefst ook geen kip, maar daar schijnt ze beter tegen te kunnen dan de teckel van mijn ouders. Van een stuk gekookt kipfilet had ze geen jeuk aan over gehouden. Ze is nog ergens anders allergisch voor, maar ik ben er nog niet uit over wat dat is. Torvi krijgt ook jeuk van Wolf of Wilderness brokken, terwijl die helemaal graanvrij zijn maar daar zit wel kip in. Dus heeft ze toch last van kip? Hopelijk kom ik er ooit achter.

Naast de allergische reactie zit er ook veel verschil in de grootte en textuur van (geëxpandeerde/geëxtrudeerde) brokken. Hier zal ik mijn mening over delen inclusief afbeeldingen van de brokken in de voerbak van onze dwergteckels.

In verband met dat brokken nog wel eens vernieuwd kunnen worden; de afbeeldingen zijn chronologisch en ik ben begonnen in 2019.

Prins Protection Croque lam (hypoallergenic), Prins Procare Croque Dieet skin and intestinal & Nutro Grain Free Adult lam

Prins Skin Intestinal, Nutro lam, Prins Protection lam

Voor twee dwergteckels probeer ik brokken te vinden waar ze lekker van smullen, die geen allergische reactie opwekken en die ook nog redelijk goedkoop zijn. Een van onze dames reageert denk ik op gluten/graan, dus geen tarwe, gerst, haver, gierst, sorghum, etc. Daarnaast wil ik het liefst geen kip in het voer, maar daar is lastig aan te ontkomen en waarschijnlijk kunnen ze het ook allebei wel hebben. Met redelijk goedkoop bedoel ik onder de 5,50 per kg en dan zijn grotere verpakkingen voordeliger dan de kleine verpakkingen.

De grootste brok is Prins Protection, de dwergteckels eten dit maar ik zie ze er niet van smullen. De brok is ook veel te groot achteraf te zien.

De kleinste brok is Nutro Grain Free, deze vinden ze echt heerlijk en zijn van prima formaat voor ze. Maar voor een labrador gok ik dat ze te klein zijn.

De middelgrote brok is Prins Procare en die krijgen ze sinds vandaag pas. Het eerste brokje werd met smaak opgegeten in ieder geval. De grootte is prima voor de dwergteckels en ik denk dat het ook een prima formaat voor een labrador is. *Update: helaas kreeg 1 van mijn honden rode jeukplekken in haar oksels en ik geloof dat het door deze brok kwam.

Euro Premium medium kip en rijst, Edgard Cooper lam en Wolf of Wilderness blue river.

Edgard Cooper lam, Euro Premium kip

De dikkere brok is van Euro Premium. De kleinere dunne brok is van Edgar Cooper (normale verpakking, de 12kg zakken schijnen grotere brokken te zijn). De kleinere maar dikkere brokken zijn van Wolf of Wilderness.

De Euro brokken voelen wat vettig aan. De honden eten het met smaak op.

De Edgard Cooper brokken zijn prima. Mooi formaat en de honden eten het graag.

De brokken van Wolf of Wilderness zijn van mooi formaat maar een van de dwergteckels heeft daardoor jeuk in haar oksels en het zijn grote rode plakkaten inmiddels. Jammer want we hebben nog 4 1kg zakken van dat merk in huis.

Wolf of Wilderness blue river en Purizon Single Meat lamb and peas

Wolf of Wilderness Blue River, Purizon Single lamb peas

Zoals ook in mijn vorige brokken post is gezegd reageert mijn teckel helaas op de Wolf of Wilderness brokken met grote rode plakkaten onder haar oksels. Ik heb nog vier andere smaken daarvan in huis, dus kijken of het aan een ingrediënt ligt die in alle smaken gebruikt wordt.

De brokken van Purizon zijn prima en de dames eten het graag.

Purizon Single Meat lamb and peas en Purizon Single Meat salmon and spinach

Purizon Single meat Salmon spinach, Purizon Single meat lamb peas

Onze dwergteckels doen het goed op de Purizon brokken. Geen allergie klachten en ze eten het lekker op. Ontlasting is wel wat geler van kleur en voor mijn gevoel ook wat meer dan van andere brokken.

Purizon Single Meat (salmon and spinach en lamb and peas) en Wolf of Wilderness sunny glade

Wolf of Wilderness Sunny Glade, Purizon Single meat duck apple
Wolf of Wilderness Sunny Glade, Purizon Single meat duck apple

Onze dwergteckels eten alles, maar ik geloof dat de voorkeur naar de brokken van Purizon gaat. Misschien om de smaak, misschien om de brok (grootte? Structuur?).

Wolf of Wilderness Sunny Glade, Purizon Single meat Salmon spinach
Wolf of Wilderness Sunny Glade, Purizon Single meat Salmon spinach
Purizon Single meat Duck apple, Wolf of Wilderness Oak Woods, Wolf of Wilderness Sunny Glade
Purizon Single meat Duck apple, Wolf of Wilderness Oak Woods, Wolf of Wilderness Sunny Glade
Wolf of Wilderness Oak Woods, Edgard Cooper Norwegian salmon
Wolf of Wilderness Oak Woods, Edgard Cooper Norwegian salmon
Edgard Cooper Norwegian Salmon, Wolf of Wilderness Green Fields, Wolf of Wilderness Oak Woods
Edgard Cooper Norwegian Salmon, Wolf of Wilderness Green Fields, Wolf of Wilderness Oak Woods
Wolf of Wilderness Wild Hills, Wolf of Wilderness Oak Woods, Edgard Cooper Norwegian Salmon
Wolf of Wilderness Wild Hills, Wolf of Wilderness Oak Woods, Edgard Cooper Norwegian Salmon
Wellness Core Ocean, Wolf of Wilderness Wild Hills, Edgard Cooper Norwegian Salmon
Wellness Core Ocean, Wolf of Wilderness Wild Hills, Edgard Cooper Norwegian Salmon
Wellness Core Ocean, Wolf of Wilderness Wild Hills, Renske Super Premium Verse Zalm
Wellness Core Ocean, Wolf of Wilderness Wild Hills, Renske Super Premium Verse Zalm
Taste of the Wild South west canyon & Renske Zalm
Taste of the Wild South west canyon & Renske Super Premium Zalm
Taste of the Wild South West Canyon, Renske Super Premium Graanvrij Zalm, Purizon Adult lam en zalm
Taste of the Wild South West Canyon, Renske Super Premium Graanvrij Zalm, Purizon Adult lam en zalm

Telefoonhouder voor Opel Corsa

Wij hebben gisteren de telefoonhouder zelf ingebouwd en het was super makkelijk. Iedereen kan dit doen en het scheelt hoge inbouwkosten bij een garage. De houder is geschikt voor smartphones met hoes er omheen. Ook een dikke hoes van 2 cm past er in.

Via pdaplus.nl besteld (zie link hieronder). De levering was prima. De schroeven werden er bij geleverd en je kunt ze gewoon door het plaatje heen draaien, dus ook geen boormachine nodig of iets dergelijks.

https://www.pdaplus.nl/brodit-proclip-853967-opel-corsa-2007-angled-mount-high-not-for-cars-with-navigation-or-large-display.html

Nokia 8

Mijn nieuwe telefoon heb ik sinds gisteren in mijn bezit.

Ik kreeg geen berichten/notificaties op het vergrendelingsscherm. Blijkbaar ligt dit aan de optie “Glance” die standaard aan staat. Zet deze uit en de notificaties staan weer mooi op lockscreen.

Eerste keer opladen van de telefoon viel het mij op dat de telefoon best warm werd. Daarentegen heb ik altijd hoesjes om de telefoon heen dus het kan best zijn dat mijn vorige telefoons ook warm werden met het opladen, maar dat ik het gewoon nooit gevoeld heb.

Connectie met computer verliep soepel, ik heb dit nog niet geprobeerd met de ontwikkelaarsfunctie aan.

Mooi scherm, lekker snel en soepel. Knoppen werken prima. Bijgeleverde oordopjes passen prima in de 3.5 jack, zonder problemen (ik had in reviews gelezen dat dit moeilijk zou gaan, maar ik ervaar geen problemen). Het geluid is wat minder dan mijn vorige telefoon. Kwaliteit van de camera heb ik nog niet echt getest.

Bij opstarten kreeg ik direct de upgrade naar Android 8.

Motorola Moto G5 Plus

Sinds september 2017 heb ik de Moto G5 Plus. Super mooie telefoon en een hele upgrade van mijn LG L70.

Met SD kaart heb ik genoeg ruimte voor veel apps en foto’s. Ik heb nooit de telefoon met dual sim gebruikt.

Ik kan blijkbaar geen contacten op mijn simkaart opslaan, ik kan de contacten die er opstaan wel gebruiken.

De camera crasht heel vaak bij opstarten. Mijn vorige telefoon had hier nooit last van, G5 Plus om de haverklap.

In een eerder bericht had ik al aangekaart dat met een kabel tussen smartphone en pc connectie problemen kunnen voorkomen.

Verder is het een heerlijke telefoon. Lekker snel, ziet er mooi uit, niet te groot (5.2′), goede batterij met snel opladen.

 

Antiklit Gliss Kur – Lang, krullend en onhandelbaar haar

Op het gegeven moment begon ik krullen te krijgen en wist niet wat ik ermee aanmoest. Ik had altijd pluizend haar, want ik werd wakker en moest het gevecht aan gaan met mijn haar en een borstel.

Oplossing?

Antiklit spray.. Wat een uitkomst! Ik gebruik eigenlijk altijd die van Gliss Kur en koop het altijd bij OP=OP want dan heb je 3 voor 10 euro.

Deze spray kun je op nat en droog haar gebruiken, dus na het douchen kun je dit op je haar sprayen en het kammen/borstelen zal een stuk fijner zijn. Ook als je ’s ochtends wakker wordt en je haar moet gedaan worden kun je dit er op sprayen en kammen/borstelen. Ik gebruik het ook tegen pluizend haar door gewoon een keer over mijn haar te sprayen en dan de krullen er in te kneden.

 

Naast dit product heb ik nog meer producten die ik gebruik voor (of tegen) mijn krullen. Shampoo tegen droog en pluizend haar (meerdere merken zijn goed), cremespoeling (gebruik ik 3x per week), mouse voor krullen en ik ga 1x in de 3 maanden naar de kapper want gespleten punten helpen echt niet.