Shannara reeksen

Mijn all-time-favorite fantasy boeken. Een hele eigen wereld, de verhalen spelen zich in andere tijden af met andere generaties van bepaalde families. Voor in de boeken is de kaart van de wereld te zien, er bestaan verschillende rassen in de wereld en elke reeks zit vol spanning en sensatie. (Niet vergelijken met de Shannara Chronicles, serie)

Shannara

 1. Het zwaard van Shannara
 2. De elfenstenen van Shannara
 3. Het wenslied van Shannara

Het Erfgoed van Shannara

 1. De nazaten van Shannara
 2. De druïde van Shannara
 3. De elfenkoningin van Shannara
 4. De wakers van Shannara

Inleiding op Shannara

 • De eerste koning van Shannara

De Reis van de Jerle Shannara

 1. De heks van Shannara
 2. De kolos van Shannara
 3. De schaduw van Shannara

De Hoge Druïde van Shannara

 1. Jarka Ruus
 2. Tanequil
 3. Straken

De Geboorte van Shannara

 1. Kinderen van Armageddon
 2. De elfen van Cintra
 3. Vluchtelingen van Shannara

Eragon reeks

Om maar gelijk over de film te beginnen, die was niet zo goed en heel wat details uit de boeken waren aangepast in de films. Nog steeds een vermakelijke film hoor, maar het verhaal wordt niet goed uitgelegd.

De boeken daarentegen van Eragon (Eragon, Oudste, Brisingr en Erfenis) zijn echt hele goede fantasy boeken. Je begint met weinig kennis van de wereld waar dit zich afspeelt en je groeit met het karakter mee. Ik heb de boeken meerdere keren gelezen en zal dat nog vaker doen met veel plezier.

The Hobbit

Dit boek komt natuurlijk vóór de Lord of the Rings reeks en is ook een heel goed boek. Ik vindt dit boek eigenlijk gewoon bij Lord of the Rings horen, maar aangezien de films die zijn uitgebracht noem ik hem maar even apart. Ook dit boek bevat een kaart voorin en alles is gedetailleerd beschreven. Heel goed boek en zeker beter dan de films.

Lord of the Rings Trilogy

Dit vind ik geweldige boeken, heb ze ook meerdere keren gelezen. Er staat in kaart voor in de boeken zodat je tijdens het verhaal kunt opzoeken waar ze zich bevinden. De hele wereld Middle Earth wordt tot in detail beschreven (wat door sommige mensen als vervelend wordt ervaren omdat het wel erg veel details zijn), het zelfde geldt met alles waar over verteld wordt in de boeken. Gewoon heerlijke verhalen die je meenemen op de spannende reis van de Fellowship. De films zijn gaaf, de boeken zijn nog beter!